HODL hevosesi, Bitcoin-vaihtoehtojen tietojen mukaan $ 18.5K ei ole paikallinen huippu

HODL hevosesi, Bitcoin-vaihtoehtojen tietojen mukaan $ 18.5K ei ole paikallinen huippu

admin 21. November 2020

Sijoittajat pelkäävät 2019-tyylistä 30%: n Bitcoin-hinnan pudotusta, mutta optiotiedot viittaavat siihen, että 18,5 tuhatta dollaria ei ole huippu.

Aiemmin tänään Bitcoinin (BTC) hinta oli korkeimmillaan 18 476 dollaria sen jälkeen, kun vaikuttava 35%: n härkäajo, joka näyttää alkaneen syyskuun alussa.

Tätä voimakasta liikettä seurasi korjaus 17 000 dollariin, mikä on luonnollinen vetäytyminen. Tämä muutos sai osan sijoittajista kyseenalaistamaan, muistuttaako nykyinen muodostuminen heinäkuussa 2019 muodostettua 13 850 dollarin huippua.
BTC / USD, heinäkuu 2019.

Tuolloin 30%: n pudotus seurasi saman kokoista rallia, ja sen jälkeen Bitcoin Bank kesti 14 kuukautta palauttaa 13 850 dollarin taso. Sattumalta, voimakas flash-kaatuminen tapahtui heti paikallisen korkeimman ajan jälkeen, mutta hinta lopulta palautui ja vakiintui lähellä 12 800 dollaria.

Jos jotain vastaavaa tapahtuisi tällä kertaa, sijoittajat odottavat 13 000 dollarin matalaa nykyiselle jaksolle. Mitkä muut indikaattorit jäljittelevät heinäkuun 2019 hintatoimia lukuun ottamatta voimakkaan rallin aiheuttamaa salaman kaatumista?

Ensimmäinen askel on analysoida futuuripohjaindikaattoria, joka voidaan tulkita sijoittajan optimismiksi.

Perusta kutsutaan usein myös futuuripreemiaksi, ja se mittaa pidemmän aikavälin futuurisopimusten preemion nykyiselle spot-tasolle (perinteiset markkinat).

Kiinteän kuukauden futuurisopimukset käyvät kauppaa yleensä pienellä lisämaksulla, mikä osoittaa, että myyjät vaativat enemmän rahaa pidättääkseen pidempään. Terveillä markkinoilla futuurien tulisi käydä kauppaa vähintään 5 prosentin vuotuisella palkkioilla, joka tunnetaan myös nimellä contango.
Bitcoinin 3 kuukauden futuurit vuositasolla, heinäkuu 2019.

Joitakin liiallisia optimismeja on saattanut tapahtua, koska perusindikaattori kosketti 20 prosenttia 23. kesäkuuta. Siitä huolimatta se pysyi erittäin hyvällä tasolla koko hintakorjauksen kautta vuonna 2019.

Yllä oleva kaavio voidaan tulkita ehdottomaksi haluttomuudeksi vähentää pitkiä positioita. Tämä liike tapahtui huolimatta $ 2000: n flash-kaatumisesta, jota seurasi 30%: n korjaus ylhäältä.

Kummallista kyllä, edes 3050 dollarin kaatuminen, joka seurasi 13 850 dollarin yläosaa, ei vähentänyt futuurisopimusmaksua. Vähentyneellä nousulla on yleensä valtava vaikutus perusindikaattoriin.

Nopeasti eteenpäin nykyiseen skenaarioon, eikä ole olemassa yhtä liiallista optimismia saman mittarin mukaan.

Bitcoinin 3 kuukauden futuurit vuositasolla, marraskuu 2020.

Yllä oleva kaavio osoittaa, että perusindikaattori putoaa nopeasti alle 10% heti $ 18,500 huipputason muodostumisen jälkeen. Nykyisen hintatoiminnan erottamiseksi heinäkuusta 2019 futuuripreemio oli 0% kahden viikon ajan ennen hintahuippua, mikä on selkeä osoitus siitä, että sijoittajat tunsivat laskevuutta.

Tällä kertaa viimeisten parin viikon alin taso on ollut 7%. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoittajat ovat pitäneet positiiviset odotukset parin viime kuukauden aikana, kun taas heinäkuussa 2019 markkinat kohtasivat voimakasta, nopeaa, optimistista kiirettä.
Optiokauppiaat eivät olleet niin nousussa pumpun edessä

Jotta nykyinen markkinatilanne voidaan paremmin arvioida, sijoittajien tulisi myös arvioida optiomarkkinoiden spreadit. 25%: n delta-vinousindikaattori muuttuu negatiiviseksi, kun osto-optiot (neutraali / nouseva) ovat kalliimpia kuin vastaavat myyntioptiot. Mittari värähtelee yleensä välillä -20% – + 20%, ja se heijastaa nykyistä markkinatunnetta.
Bitcoin 3 kuukauden optiot 25% delta vinous, kesäkuu 2019.

Kummallista kyllä, Bitcoin kävi 80-prosenttisesti härkätaistelun kolmen viikon aikana ennen $ 13,850 -huippua, mutta optiomarkkinat näyttivät olevan huonosti valmistautuneita tähän. Tuolloin suojaus nousupuolelle osto-optioiden avulla kävi kauppaa samalla hinnalla kuin laskeva.

Siksi voimme päätellä, että optiokauppiaat hinnoittelivat samalla todennäköisyydellä voimakkaasta markkinoiden heilahduksesta kumpaankin suuntaan. Tätä tilannetta ei ole tapahtunut viime aikoina, kuten 25 prosentin delta-vinousindikaattori osoittaa.
Bitcoin 3 kuukauden optiot 25% delta vinous, marraskuu 2020.

Viimeisen 30 päivän ajan tämä optiomarkkinoiden tunnelmamittari on ilmoittanut noususta. Elinkeinonharjoittajat eivät halua myydä suojaa ylösalaisin, mikä aiheuttaa vinousindikaattorin saavuttavan ennennäkemättömän -30%.

Koska ammattimaiset kauppiaat vaativat huomattavaa palkkiota nousevista osto-optioista, voidaan vain päätellä, että äkillinen hintahinta on kaukana heidän odotuksistaan.

Sijoittajien ei pitäisi tehdä päätöksiä yksinomaan yhden indikaattorin tulkinnan perusteella, joka osoittaa, että optiokauppiaat ovat tällä hetkellä liian nousussa. Nämä kauppiaat olisivat voineet olla yllättyneitä eivätkä siksi ole halukkaita avaamaan lyhyitä positioita.

Heinäkuun 2019 alkuun ja nykyisiin markkinoihin on merkittäviä eroja futuuri- ja optiomarkkinoiden mukaan. Tämä osoittaa, että ei ole merkkejä siitä, että 30%: n lasku tapahtuisi lähipäivinä.